Praktijk het Noorderlicht
Poelhuzen 2 / 9053 LN Finkum (Friesland)
i.s.m. gastdocent Hilda Postema meditatie leraar 

Vrijdag 13 oktober start in Praktijk Noorderlicht de TDM diepte meditatie basiscursus voor mensen die geïnteresseerd zijn in de relatie tussen lichaam en geest en het effect ervan op de gezondheid.

In het komende najaar opnieuw de meditatiecursus in Friesland bij Praktijk Noorderlicht.
De cursus begint met het volgen van de individuele sessie op vrijdag 13 oktober. Hiervoor wordt een afspraak met je gemaakt.  (overdag of begin van de avond)  Deze sessie duurt ongeveer een uur.

Cursusleiding
De cursusleiding is in de ervaren handen van natuurgeneeskundig therapeut en life-time meditatie leraar Hilda Postema. Zij geeft al meer dan 35 jaar de TDM basiscursus en heeft een unieke schat aan ervaring opgedaan met deze vorm van mediteren. 

De wereld is zoals je bent
Spanningen en stress kunnen het leven ingrijpend wijzigen. Het heeft grote invloed op de dagelijkse bezigheden op het werk en op onze sociale contacten. De voorlichtingsbijeenkomst geeft informatie over de natuurlijke balans tussen rust en activiteit en hoe we deze weer kunnen herstellen als dit verstoord mocht zijn. Het leren van de TDM meditatie is een vorm van ontspannen die iedereen kan helpen aan meer energie, helderheid en een diepe ervaring van innerlijke rust.

Meditatie lerares Hilda Postema: “ Preventie en leefstijlverbetering worden steeds belangrijker in de gezondheidszorg en dit kan eenvoudig versterkt worden met de toepassing van Diepte Meditatie. Het is een goede investering in jezelf. Niet eerst maandenlang oefenen maar met snel resultaat” 

Diepte Meditatie is moeiteloos en fijn om te doen
Hilda Postema legt de meditatie als volgt uit. “Tijdens de 20-30 minuten van de beoefening komt ons denken bijna als vanzelf tot rust en ervaren we spontaan steeds diepere niveaus van ontspanning. Dit wordt “transcenderen” genoemd en is heel prettig om te ervaren.  Door de diepe rust die tijdens het mediteren optreedt, lossen stress en vermoeidheid op. Onderzoek naar deze vorm van meditatie laat zien dat als gevolg hiervan onze geest helderder en creatiever wordt. Door de werking op de algemene gezondheid en het verkrijgen van meer energie wordt ook ons gedrag effectiever en prettiger. Deze effecten komen tot stand ongeacht geloof, levensstijl of opleiding.

Cursusleider Hilda Postema werkt onafhankelijk en is niet verbonden aan een filosofische school of spirituele organisatie. De Diepte Meditatie techniek leert men in een 4-tal sessies die ruim 2 uur duren. De eerste sessie is de persoonlijke instructie, die op afspraak plaatsvindt waarin je 1-op-1 met je meditatieleraar vertrouwd wordt gemaakt met deze vorm van mediteren.

Data en tijden van de sessies

De cursussessies zijn gepland op vrijdag 13 oktober (de individuele les op afspraak) en 2 sessies op zaterdag 14 oktober.
Ter afsluiting van de cursus is er nog een avondsessie waarvan de datum nog in overleg met de cursisten wordt bepaald.
De eerste groepsbijeenkomst op zaterdag (14 okt.) is een ochtendsessie van 10:30-13:00 uur. De middagsessie is van 14:30-17:00 uur. 
De terugkomavond is van 19:00-21:30 uur.

Natuurlijk is iedereen van harte welkom om deel te nemen.
Voor meer informatie en aanmelding: stuur een email via contact.
We sturen je dan het programma van de cursus en een inschrijfformulier toe.
Via Agnes Tjallema van Praktijk Noorderlicht kan natuurlijk ook.
Liever aanmelden per telefoon dat kan op T: 0320-219204