Meditatie roept nog steeds bij menigeen associaties op met zweverigheid en een wereld vol lieve mensen. Maar met name in het bedrijfsleven – Amerika, Japan voorop – wordt meditatie tegenwoordig ingezet als middel om beter om te kunnen gaan met stressfactoren en om persoonlijke groei te bevorderen. Vanuit rust kun je immers dynamischer en creatiever zijn.

Wat kan meditatie bijdragen aan de bedrijfsvoering?
Steeds meer mensen in bedrijven komen erachter: het maakt niet uit wat je werkzaamheden zijn, je boekt betere resultaten als je regelmatig mediteert. In de “relax-no-work”-seminar laten wij de deelnemers kennismaken met de effecten van meditatie; de voordelen ervan en de toepassing in het dagelijks leven. Mediteren lijkt op het eerste gezicht geen duidelijk raakvlak met het bedrijfsleven te hebben. In verschillende bedrijven, zoals bijv. GOOGLE, is meditatie geen onbekend zweverig verschijnsel meer. Want uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat regelmatig mediteren o.a. de arbeidsproductiviteit stimuleert, het werkplezier verhoogt en ziekteverzuim voorkomt. Meditatie stelt ons in staat om lichaam en geest tot ontspanning te brengen en gelijktijdig onze geest te verlossen van onnodige gedachten-activiteit. We vergroten d.m.v. meditatie onze mentale kracht en verkrijgen een betere focus en concentratievermogen. Helder denken leidt tot betere beslissingen, meer creativiteit en minder verspilling van energie.

Voor bedrijven en instellingen verzorgen wij basistrainingen in Diepte Meditatie: een evidence based meditatie-training die toegankelijk is gemaakt voor de moderne Westerse mens.

Drie manieren om deze techniek te leren zijn:

  1. Basistraining in de ontspanningstechniek: deze module bestaat uit een persoonlijke sessie van een uur waarin de Diepte Meditatie techniek wordt geleerd. Gevolgd door drie groepssessies van twee uur verdeeld over een periode van 1-2 weken
  2. Individuele Basistraining: vier sessies van twee uur volledig aangepast aan de persoonlijke agenda van de cursist
  3. Een interne midweek (dinsdag t/m donderdag) of een weekendcursus op een passende locatie met volpension

Er hebben de afgelopen jaren diverse trainingen plaatsgevonden. De evaluaties ervan waren zonder uitzondering positief. Het leren mediteren biedt een uitstekende kans om de beslommeringen en opgedane vermoeienissen eens aan de kant te zetten en de persoonlijke accu weer op te laden. Ook is de basistraining een goede gelegenheid om de onderlinge samenhang binnen een team of organisatie te versterken met een direct tastbaar effect voor de bedrijfsvoering in de praktijk van alle dag.

Over de trainer
De cursusleiding is in ervaren handen van meditatieleraar Hilda Postema. Zij heeft al dertig jaar ervaring met het geven van de meditatie basistraining. Ook begeleidt zij regelmatig interne verdiepingscursussen op het gebied van meditatie. Met de beroepsopleiding tot meditatieleraar leidt zij mensen op tot TDM docent.

Het Diepte Meditatie Centrum Nederland is een onafhankelijk instituut dat niet verbonden is aan een spirituele organisatie of therapeutische school.