Hilda Postema life-time meditatie leraresCursusleiding: Hilda Postema aan het woord:
Het doorgeven van de  meditatie is een belangrijke drijfveer in mijn bestaan. De behoefte aan ontspanning wordt steeds groter in de samenleving. Zelf ben ik begonnen met mediteren toen ik 15 jaar was.
Ik kom uit het Noorden (nog altijd goed te hoor'n) en zag destijds in Groningen een poster met de aankondiging van een informatieavond over Transcendente Meditatie (TM) . Het sprak me enorm aan, hoewel ik niet bewust kon benoemen waarom. Na deze informatieavond was ik gelijk enthousiast. Dit is wat ik wilde doen! Ik heb de cursus gevolgd en heb in 1977 de beroepsopleiding tot meditatieleraar afgerond bij de TM organisatie.
In de daarop volgende 25 jaren ben ik binnen de TM organisatie op verschillende posities actief geweest en heb daar een schat aan kennis en ervaring opgedaan."

Meer dan 30 jaar ervaring als cursusleider:
Hilda Postema heeft al meer dan 30 jaar ervaring met het geven van de basistraining. Ook begeleidt zij regelmatig interne cursussen op het gebied van meditatie en met de beroepsopleiding leidt zij mensen op tot TDM Diepte Meditatie leraar. De leraren zijn allen aangesloten bij de beroepsvereniging voor Diepte Meditatie. De opleiding is erkend door KTNO. [Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen]
Na het volgen van diverse opleidingen mag Hilda zich natuurkundig paramedisch therapeut noemen. Zij heeft zich aangesloten bij de beroepsvereniging BATC. De programma's die je bij haar volgt worden dan ook vergoed door diverse zorgverzekeraars, en vallen onder alternatieve geneeskunde of complementaire alternatieve medische zorg.
 
Partner bij het Diepte Meditatie centrum Nederland is Pieter Post. Zelf meditatieleraar Transcendente Meditatie geworden in 1978 aan Maharishi European Research University Zwitserland. Nu full-time actief binnen ons centrum in Lelystad en verantwoordelijk voor het onderwijs -en trainingsbureau. Dit in de breedste zin voor marketing-en sales en PR van de aangeboden cursusprogramma’s.
Pieter zegt over zijn werk: "Mijn missie is de realisatie van erkenning en accreditatie van de aangeboden cursussen in de reguliere zorg en het onderwijs in Nederland. Meditatie als therapie-en werkvorm zou een welkome aanvulling zijn met verrassend positieve resultaten. 
Veel van mijn aandacht gaat uit naar de webredactie en ontwikkeling van de websites:
www.meditatieve-ontspanning.nl / www.siddhimeditatie.nl / www.opleidingmeditatieleraar.nlwww.diepte-meditatie-cursus.nl / www.tdmverdiepingscursus.nl /www.opleiding-klankschalenmasseur.nl / www.tdminfo.nl / www.tdmnederland.nl 

CV t.b.v. sollicitaties naar funkties als opleidingskoordinatior e.d.                                       
CURRICULUM VITAE Hilda M. Postema PERSONALIA
Hilda Margaretha Postema, geboren te Roden (Drenthe) Waalstraat 55, 8226 LZ Lelystad
Telefoon: 0320-219204  Geboortedatum: 14-09-1957
Burgerlijke staat: Gehuwd met Pieter Post sinds 1975, 2 prachtige kinderen ontvangen, en inmiddels vier kleinzoons en een kleindochter!

GEVOLGDE OPLEIDINGEN 

* 1977 > Teacher Training Course Meditation and Yoga fase 1 Transcendente Meditatie
* 1978-1981 > International Siddhi Meditation programme  retreat course
* 1983 > Teacher Training Course Meditation and Yoga fase 2 en 3 Transcendente Meditatie
* 1984-2002 > Diverse opleidingen Ayur Veda / Vedische Studies en volgen van diverse retraites.
* 2000- heden > Onafhankelijke organisatie opgestart TDM Diepte Meditatie Nederland (inmiddels Diepte Meditatie Nederland)
* Sinds 2005 > Auteur en opleider van de Beroepsopleiding tot Diepte Meditatie leraar erkend bij KTNO en SNRO
* 2003-2005 > Opleiding ademtherapie tot “Rebirther” bij opleidingsinstituut Feniks
* 2005-2006 > Opleiding specialisatie Pranayama´s (ademtechnieken) bij Douwe Tiemersma,
* 2006- heden > Toepassing als Prana Yoga docent en Siddhi Meditatie leraar
* 2008 > Opleiding gevolgd tot klankschalen masseur bij Nederlands instituut Peter Hess
* 2010 >  Erkend paramedisch therapeut bij BATC
* 2012 >  Opleiding Vedische studies bij Dutch University College
* 2012 >  Opleiding tot Orthomoleculair therapeut bij Ortho Institute
* 2013 >  Erkend KTNO/SNRO opleider Werken met Klankschalen, opleiding klankschalen masseur.
* 2014 >  Mede oprichter Diepte Meditatie Nederland

Websites: www.tdminfo.nl / www.meditatieve-ontspanning.nl / https://meditatie-retraite.nl www.opleiding-klankschalenmasseur.nl  / www.meditatieflevoland.nl