Het Centrum voor Meditatieve Ontspanning ligt in een unieke wijk. 
Meer dan 25 jaar geleden is er door een groep mensen in Lelystad een eigen woonwijk hebben opgezet, waar als bijzonderheid iedereen die er woont mediteert. Ieder heeft zijn/haar eigen huis, daarnaast zijn er gezamenlijke voorzieningen, zoals een basisschool, het Vegetarisch Restaurant, de grote natuurvoedingswinkel, allerlei bedrijfjes en meditatieruimten. Het is eigenlijk een dorpje op zich, met een geheel eigen sfeer.

Hilda Postema is mede oprichter van dit project. In 2000 heeft zij, samen met Pieter Post, een eigen organisatie opgericht, waar het Centrum voor Meditatieve Ontspanning een onderdeel van is.

Op het Centrum worden diverse cursussen gegeven. Je voelt gelijk dat daar veel gemediteerd wordt, er is een voelbare stilte.

Als je een cursus volgt met overnachtingsmogelijkheden wordt er gebruik gemaakt van verschillende andere faciliteiten in Lelystad, zoals bijv. het Vegetarische Restaurant, op loopafstand van het centrum. Wil je graag blijven overnachten tijdens de cursus dan kunnen we daarvoor je verblijf regelen. Er is een gastenverblijf en een B&B waar je een warm onthaal krijgt.

Er zijn mooie wandelgebieden in de buurt: het Natuurpark, de Oostvaardersplassen, en dichterbij een route genaamd ECO pad.

Adres: DM Diepte Meditatie Centrum  Waalstraat 55 , 8226 LZ Lelystad