Leer Diepte Meditatie en kom tot jezelf: de cursus die meer is als ontspanning alleen         
De meditatiecursus wordt iedere maand gegeven op ons centrum in Lelystad. Tijdens het weekend doe je de ervaring en de inzichten op die je nodig hebt om thuis zelfstandig op de juiste wijze te mediteren. Je neemt deel aan een uniek cursusprogramma waar de cursusinformatie, afgewisseld met ontspanning, een boeiend geheel vormt. De Diepte Meditatiecursus kun je ook volgen met of zonder overnachting.

Cursuslocatie
Tijdens de cursusdagen verblijf je op het TDM meditatiecentrum. Kom je met trein of bus dan kun je aangeven om door ons opgehaald te worden vanaf CS Lelystad en na afloop van de cursus brengen we je naar Station CS.

Groep cursus: cursusbijdrage: € 285,-
De meditatie groepcursus beslaat vier bijeenkomsten. De cursus begint met een individuele sessie, bij voorkeur op donderdag of  vrijdag. Op zaterdagmiddag en zondagmorgen zijn er groepsessies. Vervolgens is er nog een sessie op een door de weekse avond.

Cursus op afspraak bij minimaal 2 personen:
Wil je samen de cursus volgen, dan kan dat op afspraak, de cursusprijs blijft bij minimaal 2 personen € 285,-

Cursuskosten bij individueel traject:

Voor een individueel traject is je bijdrage € 590,-  (inclusief btw). De cursus bestaat uit vier privé sessies, op afspraak.

Bent je werknemer? Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden voor vergoeding via persoonlijke opleidingen budget. Op verzoek maken wij een factuur voor de werkgever.

Eigentijdse vorm van mediteren voortkomend uit een oude traditie

We maken gebruik van een mantra tijdens Diepte meditatie als hulpmiddel om te ontspannen. Een mantra is een kort woord, zonder specifieke betekenis, maar wel met een bepaalde klankwaarde. We gebruiken de mantra in stilte.

In deze traditie, de zogeheten Vedische traditie, wordt er al duizenden jaren gemediteerd met behulp van mantra's. Het woord mantra betekent bevrijding van het denken. Deze mantra's gebruiken we in gedachten, dus in stilte. De mantra's zijn door de eeuwen heen hetzelfde gebleven, maar de overdracht en de beoefening is aangepast aan de behoefte van de mens in deze tijd.
Bij de cursus krijg je een mantra, een kort woord, overgedragen van je meditatieleraar tijdens de individuele sessie, waar je mee leert mediteren. Je kunt de mantra zien als een hulpmiddel om de aandacht bij het denken weg te halen. 

Ontspannen is geen werkwoord!
Diepte meditatie is geen concentratie methode. Door te mediteren halen we onze aandacht juist bij het denken vandaan. We leren de aandacht naar binnen te keren in plaats van naar buiten te richten. We komen in contact met de lichamelijke en gevoelsmatige beleving van onszelf.

Iedereen kan het leren met de juiste begeleiding
Ervaren en erkende cursusleider Diepte Meditatie De cursus wordt gegeven door Hilda Postema. Zij heeft inmiddels 40 jaar lang ervaring als meditatie leraar. Zij heeft diverse, erkende opleidingen op dit gebied gevolgd. De opleiding tot Leraar Diepte Meditatie is erkend door KTNO. [Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen]