Hilda Postema
Het Diepte Meditatie Centrum Nederland werd in 2000 opgericht door Hilda Postema en Pieter Post. Beiden zijn op jonge leeftijd (15 en 18 jaar) begonnen met mediteren, met Transcendente Meditatie (TM) Binnen deze organisatie hebben zij ook de beroepsopleiding tot TM leraar gevolgd en zijn van 1978-2000 actief geweest als TM leraar. Met het besluit om zelfstandig verder te gaan met een eigen centrum  brak een nieuwe periode aan in hun leven en met succes.
Al honderden mensen hebben de Diepte Meditatie basiscursus gevolgd. Een belangrijke doelstelling van het centrum is het toegankelijk maken van een eigentijdse meditatie techniek voor iedereen.
Ook is er vanuit het centrum de landelijke organisatie opgericht die kwaliteitstrainingen aanbiedt. 


Kennis en ervaring:
Met meer dan 30 jaar ervaring als meditatie leraar, en diverse bijscholingen op het gebied van persoonlijke groei, staan we garant voor juist onderricht en begeleiding van de deelnemers aan de meditatiecursus.

Het verschil tussen Transcendente Meditatie en Diepte Meditatie:
Door zelfstandig verder te gaan, ontstond nieuwe ruimte om de meditatie door te geven, vergelijkbaar met Transcendente Meditatie, maar in een goeroevrije organisatie op een manier die aansluit bij deze tijd. Beide vormen van mediteren komen voort uit de vedische traditie en worden dezelfde vedische mantra's doorgegeven. Zo is de ‘Diepte Meditatie basiscursus’ ontstaan en konden wij onze loopbaan als meditatie leraren voortzetten.

Aandacht voor de rol van het lichaam tijdens de beoefening:
Naast de verschillen in organisatie en prijsbeleid is de aandacht voor het omgaan met de lichamelijke stressklachten bij de Diepte Meditatie basiscursus een belangrijk verschil. Cursusleider Hilda Postema heeft diverse andere gerelateerde opleidingen gedaan, zo is zij tevens orthomoleculair therapeut en geeft zij ook Mindfulness programma's.
Aandacht voor de lichamelijke beleving is belangrijk tijdens de meditatie, hierdoor kom je nog gemakkelijker tot rust.
Ook zijn met name Eckhart Tolle en Deepak Chopra een bron van inspiratie voor ons geweest.
 
Vragen? We staan voor je klaar om je vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. T:0320-219204 of email info@tdminfo.nl