De Diepte Meditatie basiscursus in de maand mei
Lelystad – vrijdag 09 mei a.s. wordt opnieuw de meditatie basiscursus gestart voor mensen die geïnteresseerd zijn in de relatie tussen lichaam en geest en het effect ervan op de gezondheid.  Het thema van de cursus is: “Gezondheid uit het Zelf en herstel door meditatie” 
Voor meer informatie over de inhoud van het weekend: het weekendprogramma  

Aanmelden: inschrijven en het reserveren van een cursusplaats kan rechtstreeks via contact

De cursusleiding is in de ervaren handen van natuurgeneeskundig therapeut en meditatie leraar Hilda Postema. Zij geeft al 30 jaar de basiscursus en heeft een unieke schat aan ervaring opgedaan met deze vorm van transcendent mediteren.  De cursus begint met een individuele les op vrijdag 09 mei. Hiervoor wordt een aparte afspraak met je gemaakt.

Spanningen en (informatie)stress kunnen het leven ingrijpend wijzigen. Het heeft grote invloed op de dagelijkse bezigheden op het werk en op onze sociale contacten. De Diepte meditatiecursus leert je om de natuurlijke balans tussen rust en activiteit te vinden en ook hoe we deze kunnen herstellen als dit verstoord mocht zijn. Het mediteren is een vorm van ontspannen die iedereen kan helpen aan meer energie, helderheid en een diepe ervaring van innerlijke rust.

Meditatie lerares Hilda Postema: “ Preventie en leefstijlverbetering worden steeds belangrijker in de gezondheidszorg en dit kan eenvoudig versterkt worden met de toepassing van Diepte Meditatie (DM). Het is een goede investering in jezelf. Niet eerst maandenlang oefenen maar met snel resultaat” Verheugend nieuws is de erkenning van zowel mijn praktijk als beroepstatus waardoor de consulten worden vergoed voor mensen met een aanvullende polis in de zorgverzekering. (zie de informatie hierover)
 

Diepte Meditatie is moeiteloos en fijn om te doen
Hilda Postema legt de meditatie als volgt uit. “Tijdens de 20-30 minuten van de beoefening komt ons denken bijna als vanzelf tot rust en ervaren we spontaan steeds diepere niveaus van ontspanning. Dit wordt “transcenderen” genoemd en is heel prettig om te ervaren.
Door de diepe rust die tijdens het mediteren optreedt, lossen stress en vermoeidheid op. Onderzoek naar deze vorm van mediteren laat zien dat als gevolg hiervan onze geest helderder en creatiever wordt. Door de werking op de algemene gezondheid en het verkrijgen van meer energie wordt ook ons gedrag effectiever en prettiger. Deze effecten komen tot stand ongeacht geloof, levensstijl of opleiding.
Docenten Diepte Meditatie werken onafhankelijk en zijn niet verbonden aan een filosofische school of spirituele organisatie.

Iedereen is van harte welkom. Voor meer informatie en aanmelding: stuur een email via contact.
We sturen dan het weekendprogramma en een inschrijfformulier van de cursus toe.
Liever aanmelden per telefoon dat kan op T: 0320-219204

Deze  meditatiecursus met verblijf op ons centrum vindt deze maand ook plaats van 23-25 mei en met Hemelvaart van 27-29 mei (zie de agenda)