Diepte Meditatie leren tijdens de vakantie: in 04-09 augustus 2019
Helemaal tot je Zelf komen: basiscursus Diepte Meditatie op ECOlonie

Leren mediteren tijdens de vakantie

Wil je tijdens je vakantie genieten van de heerlijke stilte in de Vogezen, dit herkennen als de stilte in je eigen bewustzijn en wil je dit gevoel niet achterlaten maar mee naar huis nemen? Dan is het volgen van de Diepte Meditatie basiscursus op ECOlonie echt iets voor jou!
ECOlonie is een eco-woon-werk-leefgemeenschap met een camping en een chateau met kamers en een aantal gîtes.
Je kunt zelf bepalen hoe je verblijf er uit gaat zien, volledig verzorgd met volpension in het chateau, of eigen tent/caravan/camper.

ECOlonie is gelegen in het lage deel van de Franse Vogezen, noord-oost Frankrijk. Het is een heuvelachtig en bosrijk gebied. Het bosgebied Darney, waartoe ECOlonie behoort, is één van de grootste loofbossen van Frankrijk (12.000 hectare) 
 

De deelnemers aan de TDM Basiscursus op ECOlonie met meditatielerares Hilda PostemaLocatie in de VogezenDeze cursus volgen op ECOlonie is een ontspannen, vrolijk en verdiepend gebeuren. Kamperen in de natuur of verblijven in een sfeervolle kamer in het Château. Naast het volgen van de cursus zijn er dagelijks ook diverse prikbord aktiviteiten. 


De Diepte Meditatie basiscursus beslaat 5 lessen die ruim 2 uur duren in 5 opéénvolgende dagen:

 

Wanneer: aankomstdag zaterdag 03-08
Start cursusprogramma zondagavond 4 augustus 20.00 uur tot donderdagavond 8 augustus om 22.00 uur.

Duur van de cursus: 5 avonden: zondag, maandag, dinsdag, woensdag en donderdagavond.
In de ochtend is er een optioneel programma van 09.30-11.00 uur: samen mediteren, eenvoudige yoga, en pranayama’s (adem-oefeningen) Deze ochtendsessies zijn inbegrepen bij de cursusprijs.

Het cursusprogramma is als volgt:
Zondagavond: aanvang 20:00-22:00 uur. Introduktie- en kennismakingsbijeenkomst.

Individuele sessie:
Maandag wordt begonnen met een individuele les (1-op-1 met de leraar) van een uur. je wordt stap voor stap vertrouwd gemaakt met deze vorm van meditatie. Op zondagavond wordt hiervoor een aparte afspraak met je gemaakt. De maandag kun je verder naar eigen believen invullen. Maandagavond is dan de 1e groepsbijeenkomst om 20:00 uur.
Iedere dag een groepsessie:
De overige cursusdagen is er iedere dag een groepssessie waarin de opgedane ervaringen met de meditatie verdieping krijgen door meer inzicht in de processen tijdens het mediteren.(20:00- 22:00 uur)
De dag goed beginnen: je kunt iedere cursusdag ook deelnemen aan de ochtendsessies van 9:30-11:00 uur. Deze ochtendsessie is een samenspel van eenvoudige yoga; ademhalingsoefeningen (de zgn. pranayama's) en de stilte meditatie.

Na het volgen van deze cursus heb je voldoende informatie over het meditatieproces en kun je dit thuis zelfstandig voortzetten.
De cursus wordt gegeven door life-time meditatieleraar Hilda Postema

Kosten cursus: € 285,-  (incl. btw) Je betaalt apart voor je verblijf op ECOlonie. Je kunt kiezen voor volpension en kamperen / volpension met een kamer of alleen een overnachtingsplaats reserveren.

In verband met het beperkte aantal deelnemersplaatsen kun je het beste ruim van te voren opgeven via contact

Voor eventuele vragen of verdere info over de cursus kun je ook bellen met cursusleider Hilda Postema,
Tel. 0320-219204 van het Diepte Meditatie centrum Nederland. Voor uitgebreide info over de locatie zie www.ecolonie.org.

Impressies van Ecolonie en omgeving: