(Data van de weekenden in Lelystad: zie agenda)
Leer Diepte Meditatie en kom tot jezelf: de cursus die meer is als ontspanning alleen         
De meditatiecursus wordt iedere maand gegeven op ons centrum in Lelystad. Tijdens het weekend doe je de ervaring en de inzichten op die je nodig hebt om thuis zelfstandig op de juiste wijze te mediteren. Je neemt deel aan een uniek cursusprogramma waar de cursusinformatie, afgewisseld met ontspanning, een boeiend geheel vormt. De Diepte Meditatiecursus kun je ook volgen met overnachting.

Cursuslocatie
Tijdens de cursusdagen verblijf je op het TDM meditatiecentrum. Kom je met trein of bus dan kun je aangeven om door ons opgehaald te worden vanaf CS Lelystad en na afloop van de cursus brengen we je naar Station CS.

Verblijf op basis van een 1 of 2-persoonskamer naar keuze
Je verblijft op een 1-persoons kamer. Je kunt er voor kiezen om met partner/vriend(in) een 2-persoonskamer te reserveren. Voor beddengoed en handdoeken wordt gezorgd. De badkamer voor de gasten deel je met maximaal twee andere cursisten. Het centrum grenst aan een wandelroute. Wil je graag eerder arriveren dan kun je ook de vrijdagavond als aankomst kiezen. De bijdrage voor de extra overnachting en ontbijt is € 50.

Het weekend programma: aankomst zaterdagochtend:
Je komt in de ochtend op afspraak voor de individuele sessie, waarin je onder begeleiding van de leraar de Diepte Meditatie techniek leert en de mantra ontvangt. Tijdens de individuele sessie kan de leraar zich een beeld vormen van je persoonlijke omstandigheden en de begeleiding van de meditatie hier op afstemmen. Dit gedeelte van de cursus duurt ongeveer een uur.
De individuele les neemt op de zaterdag een belangrijke plaats in tijdens de basiscursus. Hierin leer je stap voor stap hoe je de meditatie techniek toepast.

14:00 – 18:00 uur: Eerste groepssessie.
Tijdens deze groepsessie wordt er een heldere uitleg gegeven over de correcte beoefening van de meditatie. Tijdens de sessies is gemakkelijke kleding aan te bevelen omdat je ook kennis gaat maken met de Bodyscan, een liggende, lichaamsgerichte relaxatie.

18:00 - 19:00 uur: diner
In de gemoedelijke sfeer van het centrum wordt een warme maaltijd in buffetstijl geserveerd.

19:30 – 21:30 uur: zaterdagavond bijeenkomst
In deze tweede groepsessie wordt op heldere wijze uitleg gegeven hoe om te gaan met onrust, vermoeidheid en gedachten tijdens het mediteren.
Ook wordt er een DVD vertoond die de uitleg nog meer onderbouwd. En natuurlijk tussendoor weer een fijne, liggende, begeleide relaxatie. Je komt tenslotte wel om meer rust en ontspanning te ervaren.

Zondag: Je kunt het ontbijt vanaf 09:00 uur op het centrum gebruiken.
10:00 – 13.00 uur: zondagochtendbijeenkomst

Tijdens deze meditatiesessie wordt onder begeleiding opnieuw gemediteerd. De praktijk van het mediteren thuis komt aan bod en je verkrijgt meer inzicht in het proces van het opruimen van vermoeidheid en stress tijdens de meditatie. Alle vragen die je hebt kunnen gesteld worden.

Wat betekent Transcenderen? Tijdens de zondagochtendsessie wordt hier uitgebreid op ingegaan. Ook zie je nog aan de hand van een interessante DVD wat de laatste wetenschappelijke inzichten zijn op het gebied van meditatie. We ronden het weekend af met een groepsmeditatie. Je hebt onderhand al best ervaring en inzicht opgedaan! Onze ervaring is dat eigenlijk iedere cursist nu weet aan het einde van het weekend hoe je zelfstandig kunt mediteren. Maar mocht je thuis vragen krijgen over de meditatie dan kun je altijd bellen of een email sturen.

13.00 - 14.00 uur: buffet lunch
14:00 – 14.30 uur: afscheid van de cursusleiding en de medecursisten.

Informatie over de cursusbijdrage

Data van de weekenden in Lelystad: zie agenda